EMB Enablin+

Enablin+ is een internationaal samenwerkingsproject tussen 8 partners uit verschillende Europese landen voor kinderen en jongeren met EMB. Het project is gestart op 1-1-2014 en loopt tot en met 31-12-2016. De partners willen in deze periode een interdisciplinair nascholingsprogramma ontwikkelen, waarbij zowel ouders als professionals worden betrokken, om zo de kwaliteit van leven van de kinderen en jongeren met EMB te verbeteren.

In samenwerking met CESAP Frankrijk leidt Nijland & Kroes de ontwikkeling van het interdisciplinaire scholingsprogramma.

Van 26 t/m 28 maart 2015 heeft in NedeEnablin+ meetingrland de derde internationale partnermeeting plaatsgevonden. Het hoofdthema van deze
partnermeeting was de ontwikkeling van beroepstrainingsmodules voor de verschillende beroepen die betrokken zijn bij de doelgroep. Deze trainingen zullen in het volgende academische jaar van start gaan. Er zijn daarnaast meer voorbeelden van ‘good practice’ getoond en er is een mini-symposium gehouden.

Meer informatie over deze partnermeeting vindt u hier.

Enablin+ zet door!

Het Europese samenwerkingsproject Enablin+ zit er voor de helft op. De eerste helft stond in het teken van verzamelen van good practices. De behoeften van kinderen en jongeren met complex intensive support needs (CISN) in de verschillende landen zijn in kaart gebracht en er is een gezamenlijke visie en aanpak vastgesteld over de wijze waarop Enablin+ bij kan dragen aan goed leven voor hen. In de zomer is het progress report naar de Europese Commissie verstuurd en is deze goedgekeurd. Kortom: Enablin+ zet door!
Lees verder

Meer informatie over Enablin+ vindt u op de website: http://enablinplus.eu/en

Enablin