EMB opleiding MBO

EMB-begeleideLogo MBO EMBr? Boeiend werk dat vraagt om bewust bekwaam personeel. De opleiding MBO EMB-begeleider is een specifiek scholingsaanbod op MBO-niveau 4 voor (assistent)begeleiders en klassenassistenten. Het aanbod is beschikbaar voor medewerkers van scholen en zorginstellingen, die werken met personen die intensieve ondersteuning nodig hebben in hun dagelijkse leven. De ondersteuningsvragen kenmerken zich door beperkte communicatiemogelijkheden, veelal in combinatie met ernstige fysieke en/of verstandelijke beperkingen. Ook geïnteresseerde ouders kunnen deelnemen aan de opleiding.

Zoals u misschien wel weet staat EMB voor een ‘Ernstig Meervoudige Beperking’. Wij leggen echter liever de nadruk op de mogelijkheden en kansen van deze doelgroep. In de ondersteuning van hen staat samenwerken centraal. Met het aanbod van de EMB opleiding MBO willen we dan ook zowel de doelgroep als de begeleiders die met hen werken in hun kracht zetten. Een goede ‘fit’ tussen beiden is nodig en draagt bij aan welzijn, maximale ontwikkeling en optimaal meedoen in de samenleving. Het faciliteren van zo’n ‘Quality-Fit’ is wat we met deze opleiding beogen.

Nijland & Kroes houdt zich bezig met de inhoud van het programma en de ontwikkeling ervan.

In december hebben 50 medewerkers uit het Speciaal Onderwijs, van zorginstellingen en enkele ouders de MBO opleiding  EMB begeleider (niveau 4) feestelijk afgerond. Tijdens de uitreiking van de getuigschriften, keken de cursisten met enthousiasme terug op hun scholing en op het samen reflecteren op het werken met deze groep kinderen en volwassenen op scholen, in het gezin en in zorgorganisaties. Het is goed, te merken dat op een heel praktische wijze tegemoet gekomen kan worden  aan de professionaliseringswens bij ouders en begeleiders van mensen met zeer intensieve ondersteuningsvragen en het optimaliseren van de samenwerking tussen beiden.

Medio  april 2016 gaat in Nijmegen weer een nieuw scholingstraject van start. Voor meer informatie kunt u mailen met Fieke Snijders, projectcoördinator van de opleiding.
Email: f.snijders@roc-nijmegen.nl.

Voor meer informatie over de MBO EMB opleiding kunt u terecht op de website http://mbo-emb.com

Meer informatie over wat deze scholing jou biedt als professional of ouder vindt u hier.